Готово е да приеме и нови доброволци за своите бъдещи каузи

Пловдивското сдружение „Аз обичам Пловдив“ търси своите нови последователи по пътя на добрите дела. Сдружението е едно от малкото, които не изискват членски внос, а работят изцяло на доброволни начала. Затова доброволците са винаги добре дошли за осъществяването на бъдещите планове на организацията. Те могат да бъдат от всякаква възраст, стига да имат време и възможност да се включат в инициативите.

„Аз обичам Пловдив“ е създадено през 2016 година от тогавашния студент Любомир Чакъров. Постепенно привлича и други отдадени на града бизнесмени, маркетинг специалисти и общественици.

Важната новина е, че сдружението е готово да подкрепи всяка идея за бъдеща благотворителна кампания или инициатива в полза на града или на отделен индивид. Идеята може да идва както от един човек, така и от цяла организация.

„Всеки човек, който има нужда от подкрепа за определена кауза, може да се обърне към нас. По този начин се показва приемственост, а и когато сте повече, ставате по-силни, по-организирани и с по-ясна концепция. Защото много често става така, че човек има хубава идея, но не е запознат добре с пътя, който да извърви до реализацията ѝ. Ние можем да му помогнем, защото в това се състои философията на гражданското общество – да сме заедно“, споделя Любомир Чакъров.

Гражданската организация традиционно подкрепя ежегодното събиране на пластмасови капачки, организирано от НПО Here2Help.

От началото на 2020 година „Аз обичам Пловдив“ подкрепи и други чужди инициативи, сред които: благотворително литературно четене в подкрепа на пловдивския студент Петър Радев, който страда от остра миелобластна левкемия; подпомагане на гражданското недоволство и протест, обвързани с инвестиционни планове на застрояване на зелени площи в пловдивските квартали „Кючюк Париж“, „Кършияка“ и „Марица-Юг“; стопиране на намерението на администрацията на район „Централен“ за построяване на заведение на върха на „Сахат“ тепе; отмяна на предложението на заместник-кмета по финанси Илия Кирчев, входирано в Общински съвет през месец май, за пренасочване на 120 хил. лева за проектиране на булевард “Северен”, отделени първоначално за изграждането на нов корпус на Хуманитарна Гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

Сдружение „Аз обичам Пловдив“ е насочено към гражданските инициативи и кампании, които търсят конкретен резултат. Тясно свързано е с промените на градоустройството на Пловдив и подпомагане на гражданите при казуси на административно ниво. За четирите години, през които съществува, има зад гърба си над десет успешни кампании в няколко направления.

Каузите за почистване на Пловдив чрез доброволчество са обхващали тепе „Бунарджика“, Античния театър на Филипопол в Стария град, Братската могила и други.


Традиционно се сформират два пъти годишно и благотворителни кампании за събиране на храна и дрехи за семейства или физически лица в затруднено социално положение. Такива са „Подари обяд“, „Дари храна за Коледа“ и „Козунаци за Великден с кауза от сърце“.

Бъдещите намерения на сдружението са да работи за създаване на 3D пешеходни пътеки по западен модел пред и около пловдивските училища. Друг важен проект, който планират, е изграждане на най-голямата в България кучешка площадка от затворен тип в подножието на Младежки хълм, заедно с треньори и дресьори на кучета. Сдружението работи и ще работи за оформяне обща визия на Стария град, свръзка между администрация и живущи и евентуално създаване на сдружение, позиционирано в резервата „Старинен Пловдив“ и функциониращо главно за неговото развитие.


Всеки, който има желание
 да се включи под каквато и да е форма в бъдещите инициативи на „Аз обичам Пловдив“ или да предложи своя собствена инициатива в обществена полза, може да се свърже с членовете на страницата на сдружението във Facebook или на официалната страница на Любомир Чакъров.

Източник: Тук

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.