Здравко Димитров: Обещания, обещания, обещания

Обещания, обещания, обещания, се оказа предизборната кампания на Здравко Димитров в Пловдив. Поне вече знаем, че неговата дума не е „мъжка“, защото видими ефекти от обещанията няма.

Обещаното, не е като даденото! Така казваше моя дядо, когато гледаше предизборните обещания на бъдещите кандидати в националните и общински листи. За съжаление, 11 години след неговата кончина, думите му ехтят в съзнанието ми. Той винаги допълваше и фразата, че е мъжко да обещаеш, а още по-мъжко е да не си спазиш обещанието. И отново се оказа прав, когато говорим за мъжките думи на управляващите в Пловдив.

От 2015 г. на ул. „Волга“ има създадени и внесени в деловодството безброй жалби, сигнали и подписки за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа. От тогава до днес живущите на района около Бунарджика са получили толкова много обещания, включително и от Здравко Димитров. Но ефекти от думите на „вожда“ на Пловдив няма. Той мълчаливо отказва.

Дали мълчанието на Здравко Димитров идва от невъзможността му да комуникира със съгражданите си или просто не е наясно за техните ежедневни проблеми. Последният мълчалив отказ за комуникация, идва след внесената в Община Пловдив за осигуряване на средства в бюджета пред 2021 г за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа.

Обикаля по околовръстни, болници и паланки, но не идва при своите граждани, за да усети тяхната всенародна любов. Най-вече тези оставащи над 12 часа без питейна вода, чийто уреди са унищожени от безхаберието на „калинките“ в неговата администрация. Но скоро и на него ще му дойде времето да отговаря пред пловдивчани. Тогава ще видим, дали „Кон боб яде ли?“.

Здравко Димитров обеща конкурс, ама друг път!

Очакваме от „бащицата на Пловдив“ най-после да си спази направеното обещание за мигновеното освобождаване на Богомил Грозев. Както самият той каза, „когато му дойде времето“, мисля че не само му е дошло времето, а вече е взел да презрява. Явно има нещо друго в ОИ „Старинен Пловдив“, което трябва да се случи. В началото на негодуванието срещу Богомил Грозев, Здравко Димитров искаше да му прехвърли новопостроената базилика. Но уви греда.

За да успее в своето начинание, той е решил да смени цялата наредба на ОИ „Старинен Пловдив“. Очаква се след изборите, да бъде внесено искане до Общински съвет да гласува промяната. В нея можем да видим, какво ново се дава в ръцете на Богомил Грозев. А ние докато чакаме, той извършва работа, работа, работа…

Любопитен факт е отнемането на Антовата къща от управлението на ОИ „Старинен Пловдив“. Пред 2019 г. предшественика на Здравко Димитров, Иван Тотев е издал заповед за отдаването под наем на възрожденската къща. След бурен дебат и социално негодувание, властта се отказа от отдаването за 5 години наем на Антовата къща. Но сега явно се и е дошло времето и скоро ще премине в нечие владение, защото според юриста подготвил оценката за въздействие, къщата има отпаднало значение за общинското предприятие.

Безумието да премахнеш от управлението на имот в Старинен Пловдив, за да го дадеш на друг е в изпълнение на заповед издадена от Иван Тотев. Явно Здравко Димитров се е нагърбил първо със задачата да изпълни старите обещания на неговия градски партиен ръководител. Гражданите на Пловдив отстъпват от приоритетите на Община Пловдив, защото дори при внесени подписки, движение в посока прозрачно управление няма.

Здравко Димитров: Обещания, обещания, обещания
Снимка: Любомир Чакъров

Инсинератор Пловдив – люлка на корупция и кражби

След като „Инсинератор – Пловдив” години наред не работи, управителят му за да не скучае, отваря денонощен магазин за цигари и алкохол на бул.”Македония” №95 в Пловдив. Тоест от общинския бюджет му плащаме заплата – 122 000лв. за четири години за неработещо предприятие, а той същевременно управлява и развива магазина си за кафе и алкохол.

Съпругата му – Фиданка Кацарева е заместник кмет на район „Централен” в гр. Пловдив. За да се сдобие с този пост, Кацарева се отказа от мястото си на общински съветник от листата на ГЕРБ. Или от една страна имаме директор на неработещо общинско предприятие, на което са му платени 122 000лв. възнаграждения за четири години, оборотен магазин за алкохол и цигари и от друга заместник кмет на район „Централен”. Изводите всеки сам може да си направи.

Призоваваме кмета на Община Пловдив – Здравко Димитров да назначи незабавна ревизия на дейността на Кацарев. Нека да уволни незабавно Дончо Кацарев от поста управител на „Инсинератор Пловдив” ЕООД и назначи конкурс за нов директор на общинското дружество.

Здравко Димитров: Обещания, обещания, обещания
Снимка: plovdiv-press

Обещанията на Здравко Димитров

Здравко Димитров дойде на власт благодарение не на партия ГЕРБ, а на омразата към Иван Тотев. Хората решиха да гласуват доверие на човекът, който беше отцепен от партията и повярваха. За съжаление още в първият работен ден, Здравко Димитров се отметна от всичко. Няма ревизия на старото управление, няма промяна в модела на взимане на решение, няма надежда за Пловдив. От големите обещания за „Пловдив ми е в сърцето“, останаха само гражданските разочарования.

Прозрачното управление, дигитализацията и намаляването на щата в Община Пловдив, бяха подменени с раздуването на щата, липса на комуникация с граждани и бюрокрация. Всичките действия на Здравко Димитров сочат към едно, че обещаното не е като даденото! Промяна в модела „Тотев“ остава само в предизборната агитация, а реалното му изпълнение беше залъгалката за гласовете на пловдивчани.

Горчивият вкус на неизпълнените обещания, които администрацията продължава да изсипва в публичното пространство, води само и единствено до рушене на доверието в институциите. Но няма винаги да е така, защото търпението се изчерпва и гражданите ще започнат да си търсят обещаното. Ако не започнат незабавни действия от страна на Здравко Димитров за реализиране на обещанията площадът пред Община Пловдив ще се превърне в любимо място на гражданите.

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.