Любомир Чакъров: Кой седи зад паниката?

Истината е, че паниката води до поскъпването на цените. Зад истерията с цените на олиото, бензина и краставиците седят корпорациите. Не знам, дали сте наясно, но ако сте производител или дистрибутор, условията да работите с големи вериги е убийствен.

Подписвате договори с 3 до 4 месеца забавено плащане. Когато стоката не е продадена в този период, веригата ви я връща, без значение в какво състояние е. За цените, дори не искам да коментирам. Това, което веригите получават 30 – 40% от препоръчителната цена. От там нататък, те сами си преценят, още колко пари да сложат допълнително върху стойността.

На второ място са българските политици. От „опозицията“ създават паниката, чрез социалните мрежи, а „управляващите“ не могат да открият формулата да обяснят действията си. Не защото не знаят, а защото и те не разбират, колко ниско е паднало нивото на живот в България.

Любомир Чакъров: Кой седи зад паниката?
Снимка: Facebook

Резултати сами може да ги видите. Паниката, побоят, саморазправата и накрая смъртта. Толкова беден народ, може лесно да се управлява. Лесно да се манипулира, лесно да бъде задоволяван. Отваряш прозореца, мяташ една пачка, кюлче, 1 кг. Краставици или шише олио и всичко е наред. Очите са дълбоко затворени за големите проблеми. Тези, които ни докараха до тук, а именно 11 г. власт без демократично мислене. Без алтернатива за бъдеще, обгърната в задкулисие и далавери.

Докато паниката и битката във веригите продължава, тези които я подклаждат трупа пачки на гърба на най-бедните хора в нашата страна. Тази несправедливост трябва да бъде прекратена. А това става единствено с образование и държавническа политика. За съжаление нито едното, нито другото са били приоритет на правителствата до сега. Затова, когато пуснат краставиците и тоалетната хартия на промоция, няма да се чудим, защо отново има смърт, от която някой печели милиони.

Паниката напълни чекмеджета с милиони

Джипката иска да дебаркира на „Дондуков“ 1 и с помощта на създаването на паника ще се пробва. От нас зависи, дали ще и позволим да го направят или ще ги спрем. Не трябва да позволяваме, един отминал режим, да се опитва да се върне на бял кон, особено на гърба на страданието на хората. Но всеки сам си преценя. Време е държавата да си влезе в ролята.

Клета майка България…

Любомир Чакъров

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.