Обръщение на Любомир Чакъров по случай 3 март

Обръщение на Любомир Чакъров по случай 3 март -Ден на Освобождението на България от османско иго.

Скъпи сънародници,

В дните напред ни чакат тежки времена на изпитания и кризи. Но точно в тези мигове, ние българите, изумяваме света и постигаме нашите цели през национално единство. Борим се и няма да се предадем, защото дълбоко вярваме в идеалите за свобода, истина и справедливост.

Въпреки, разделенията в нашето общество, днес трябва да бъдем заедно с нашите братя тук и по света. Заедно да почетем паметта на геройски загиналите български опълченци, руски, украински, финландски, беларуски и румънски войни, които дадоха живота си за свободата на България.

Нека днес, отново да не се делим, а да запазим символа на нашето единство – свободата. Да спрем с вътрешните борби за власт и насочим усилията си към едно по-добро бъдеще за нас и нашите деца. Те заслужават да израснат в едно по-добро общество, без омраза и разделение.

Вярвам, че всеки българин се стреми към достоен и справедлив живот. Такъв, който да сподели с най-близките и обичани от него хора. Да желае, мечтае и стреми към равен старт, без агресия и дискриминация, защото е различен. Да обича и да бъде обичан, тук на родната си земя.

За да постигнем тези цели, обаче е необходимо, да се отърсим от най-големият бич за съвременното ни време – корупцията. Тя е причината, днес милиони българи да живеят извън нашата страна. Всеки ден, младите ни хора напускат родината ни и търсят щастието си другаде.

Време е да въстанем срещу този порочен модел на властолюбие и зависимост. Време е да го оставим в срамните страници на нашата история. Необходимо е да бъдем силни и да се изправим срещу тези, които ни заробват с некомпетентно си управление и задкулисните си договорки.

Борбата за истината, справедливостта и свободата продължава. Днес е празник на българския дух, който е несломим пред тиранията и робството. Националният дух е силен, само когато сме заедно. Затова е време да се обединим и да се преборим.

Честит празник, българи! Да живее България!

Любомир Чакъров

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.