Без общинска заря на Нова година в Пловдив?

Пловдивската общинска заря се превърна в мерене на достойнства между стар и нов кмет от ГЕРБ. Миналата година, екипът на Здравко Димитров, изхарчиха един чувал с пари, за няколко минути в небето над Пловдив. Без обществена поръчка, без отчет, а просто безконтролно „усвояване“.

Нежеланието на Зико да се откаже, е защото вече е изхарчил парите и не иска да ги връща. Не го интересуват, нито животните, нито хора, а само да се докаже на пловдивчани, че става за кмет. Това лицемерие от страна на общинската администрация показва само, как се взимат решенията в Пловдив – еднолично по комсомолски.

След отправено желание от страна на граждани на Пловдив, да няма заря на Нова година, общината окончателно не пожела да, дори да помисли. Същата община, която харчи пари за безумни външни консултантски услуги и е оставила Общински приют в Пловдив да събира дарения от граждани за лечение на бездомни животни. Но такъв е животът, кметът си отива на вилата на Бойково, за Нова година, а хората и животните до му „душат“ гърмежите.

Когато не е изгодно за властимащите, събитията срещу помпозността не се отразяват. На 19.12, от общинския приют излязоха със събитие „Не на пиратките и гърмежите“, но администрацията не харесва това. Вместо да подкрепи подобна инициатива, общината тайно договаря пиратките за Нова година с някоя от фирмите, които усвояват обществения ресурс на Пловдив.

Темата за общинската заря ще раздели хората на „за“ и „против“. Но в това няма нищо лошо. Всеки дебат има различни гледни точки, но диспута винаги се ражда истината и се намира правилното решение. А проблемът продължава да бъде, просто едно мерене на кметски достойнства. От тази „битка“ губят единствено животните, защото те нямат право на глас.

Кметската драма звучи смехотворно на фона, че всички празнуваме едно завъртане на Земята около Слънцето.

Затова, да последваме добрите примери в България и да дарим спестените пари от нашата общинска заря!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.