Петиция за опазване живота на деца и домашни любимци в Пловдив събра над 1600 подписа, а групата Домашни любимци в Пловдив е вече с над 700 члена!

1600 вече са подписалите се в електронната петиция за опазване здравето и живота на деца и домашни любимци в града под тепетата. Тя е провокирана от зачестилите случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци в непосредствена близост до детски площадки и паркове в различни райони на Пловдив. Това каза в интервю за Дарик радио един от създателите й Юлияна Мишовска, която е стопанин на 8-месечен джак ръсел.

Последният случай е преди три дни в парк Бунарджика, където до един от фитнесите на открито бяха открити гранули, напоени с антифриз. Заради навременната реакция на стопаните са спасени две кучета, съобщи Марина Ангелова, която има шоколадов лабрадор на две години и половина. Тя призова, когато има подобни случаи, освен в социалните мрежи, да се подава сигнал и до полицията, за да се задействат компетентните институции.

Общината трябва да направи анализ на ситуацията, да прецени каква е гъстотата на кучетата в града, за да има равномерно разпределение на контрола, заяви Любомир Чакъров, чийто домашен любимец е кръстоска между бигъл и руско гонче. Най-важното е да има постоянен диалог между общинската администрация и гражданите, допълни той. По думите му тези отрови са опасни не само за кучетата, но и за малките деца и дивите животни.

Целите на тази петиция са няколко: осигуряване на видеонаблюдение и осветление на ключовите места за отдих и разходка на домашни любимци, поставяне на табели с обозначения за събиране на кучешки екскременти, вкл. и контейнери за тази цел, засилване на физическата охрана на местата за отдих чрез осигуряване на патрулни и цивилни екипи, ограничаване свободната продажба на отровни вещества в агро и зоо аптеките, както и засилен контрол от страна на отговорните органи, поради високата степен на опасност спрямо населението, домашните и диви животни.

Тази петиция е препратена и до кмета на Пловдив Иван Тотев, районните кметове на общината, както и до някои общински дирекции и неправителствени организации. В интервю за Дарик радио кметът на район „Централен“ Георги Стаменов беше категоричен, че основен приоритет в работата му през 2019 г. е облагородяването на тепетата и парковете в тях. Сред задачите на кметството са осигуряване на повече осветление и поставяне на видеонаблюдение, което ще помогне в превенцията при поставяне на отрова за домашни любимци по паркове, градини и клетки за кучета.

Автор: Кирил Кирилов

Може да свалите подписката тук
➡️ https://goo.gl/RKBc17 ⬅️
или да се подпишете и online тук
➡️ https://goo.gl/ABM4QR ⬅️

Проследите цялото развитие на темата от тук:
https://www.plovdivtown.com/ 🇧🇬
1️⃣https://goo.gl/mtNGdf ⬅️
2️⃣https://goo.gl/6ucNXx ⬅️
3️⃣https://goo.gl/qxkcRn ⬅️
4️⃣https://goo.gl/NNZSkg ⬅️
5️⃣https://goo.gl/R6jx4n ⬅️

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.