Пловдив град на доброто: Да подкрепим Георги Влайков

Пловдив град на доброто е най-новата инициатива на Община Пловдив, в която Ви каним да подкрепите Георги Влайков в категория Добротворчество.

Днес нашия град се събуди с позорна новина идваща от администрацията на Пловдив. Зам.-кметът по сигурността Йордан Ставрев обяви, че по Заповед на Кмета на Пловдив е прекратено трудовото правоотношение на Георги Влайков и той е освободен.

Като в нискобюджетен полицейски сериал, сградата на Доброволното Формирование – Пловдив 112 беше запечатана. Сензационни новини заваляха в местните медии за злоупотреби с финансови средства. Даже имаше и „гологлаво ченге“, което съобщава пред журналистите за откритите нарушения и злодеяния.

По горе разказаната ситуация ни прилича на евтин холивудски филм, ако не беше реалност. Злодеят в нашата продукция е дългокос, професионалист с познания в сферата на аварийно-спасителната дейност. Перфектен съвпадащ образа на неизвестния извършител, който търсят от „спецслужбата“ по сигурността на Пловдив.

Благодарение на годините трудов стаж по различни МВР структури, сикюрити кмета приложи типичните ченгеджийски похвати. Ако не сте запознати с теорията, то със сигурност сте срещали практиката. Първото и основно правило е дезинформацията и създаване на паника в публичното пространство. Следва официално представяне на гледната точка, а в последствие успокоение и поемане на контрол.

След овладяване на ситуацията се поставя нов играч на сцената, а стария се набеждава, без значение дали е виновен или не. Използва се възможността от стартиране на разследването, за да не се отговаря на неудобни въпроси от журналисти и граждани. Докато тече проверка няма да има повече информация. Всичко беше по план, но пропуснаха една малка подробност, която ще им струва скъпо.

Пловдив град на доброто: Да подкрепим Георги Влайков
Снимка: СНЦ „Пловдив 112“

Градът отвръща на Кмета

Изведнъж след ситуацията се оказа, че Георги Влайков не е просто едно скромно момче. Той е верен приятел, лоялен партньор и безнаказано добър човек. Никога не отказва да помогне, дори и да не познава човека отсреща. Георги е от тази порода хора, които не се срещат често в „Зоопарка“ на Пловдив и със сигурност са застрашен вид. Въпреки това той никога не се е спирал да преминава през огън и вода, за да помогне на нуждаещ се.

Колкото и странно да звучи, той е жив пример на човек, който с личния си пример е мотивирал над 70 доброволци да го последват. Не само да извървят тежкия път на административното бреме, но и да се впуснат в животоспасяващи мероприятия по време на кризи, бедствия и аварии. Това е Георги, едно младо момче с дълга коса, което обича рок, животни, планина и понякога бира.

В последните 2 месеца начело на Доброволното Формирование – Пловдив 112, той успя да вдъхнови обществото да бъде заедно въпреки разделението. Неговите съмишленици бяха на КПП-тата, разнасяха продукти от първа необходимост на възрастни хора, купуваха с лични средства лекарства, плащаха сметки на хора от рисковите групи. Пазаруваха хранителни продукти и помагаха на всеки изпаднал в нужда.

Не седяха на удобните си кожени столове в административните офиси на Община Пловдив, а даваха дежурства в Бърза помощ, Пожарна, Полицията и Община. Не се хвалеха с нова модерна апаратура, подарени предпазни средства и нямаха платена общинска телевизия, която да им излъчва репортажи. Не защото не можеха, а защото да си доброволец е въпрос на личен пример, а това говори повече от всички други празни политически думи.

Пловдив град на доброто: Да подкрепим Георги Влайков
Снимка: Facebook

Пловдив – Градът на доброто

Градът на доброто е първата добра кампания, която Общината прави след избирането на нов кмет. Със сигурност се надяваме да не бъде и последната, защото съмнението в организираните конкурси от страна на администрацията е видно. Много пъти сме ставали свидетели по времето на Тотев, как близки до партията кадри са печелили първите места с не много бляскави идеи.

Но да оставим на страна съмненията и да се върнем в действителността. От страна на Община Пловдив ни увериха, че това събитие е гордостта на администрацията и ще бъде справедливо. Членовете на журито в различните категории говори за професионализъм и обективно мнение. Единствено прави впечатление шефката/политик на БЧК – Пловдив Таня Георгиева, която е изключително съмнителна фигура в доброволните среди.

Номинациите са 4 категории: /образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество/, в които може да се номинира неограничен брой пъти лица. Условието е ако едно лице е номинирано в две различни категории, то журито да прецени, към коя попада то. Важно е да се знае, че юридически лица не участват.

Пловдив град на доброто: Да подкрепим Георги Влайков
Снимка: Plovdivtown.com

Пловдив град номинира Георги Влайков

Бихте се зачудили, защо ние сме решили да номинираме Георги за наградата в категория доброволчество. В горе описаното за него е не малка причина, но основната е, защото го заслужава. Със случилото се днес, той беше принизен до „прост“ престъпник от махалата, който е откраднал желязо, за да го върне на Белканто.

Всичкото добро, което е дарил на хората около него, беше оцапано с мръсотия. Тя дълго време ще го следи в бъдеще, въпреки невинността му. Затова Пловдив реши да го номинира, за да награди един човек, който повече от 7 години работи в безкористно за нас. За момчето, което не оставя своите съграждани в беда и тръгва пръв напред.

За човека с голямо сърце, което обича Пловдив повече от самия него! Това е Георги Влайков! Кандидатурата ни в кампанията Пловдив – Градът на доброто за категория добротворчество.

Нека веднъж, като общество бъдем признателни, на тези хора, които им пука за нас. Да ги наградим с приз, който да възвиши техните дела и вдъхнови повече млади хора да бъдат, като Георги Влайков.

Може да подадете неговата номинация от тук https://bit.ly/GradNaDoobroto – линк

Всяка номинация с неговото име има значение!

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.