Протестен “Поход за Съединение” тръгна по пловдивските булеварди

Национален поход за Съединение” тръгна в 19 часа от площад “Централен” и преминава  през бул. “Цар Борис III Обединител” към моста на Панаира, бул. “България” и по бул. “Руски” до бул. “Шести септември”. По целия маршрут участниците носят 50 метров национален флаг, изработен специално за събитието.

Следим похода на живо в ефира и тук:

20.00 часа

Един от организаторите на шествието – Любомир Чакъров обяви, че то се разпуска, въпреки обявения по- рано маршрут към Панаира и бул. “България. С викове “Оставка!” участниците се отправят към площад “Съединение”. Жандармерия и полиция ги посрещна по пътя към заря-проверката.

19.50 часа

Походът достигна да кръстовището на Баня “Старинна”. В посока към площад “Съединение” булевардътъ е препречен от коли на полицията и жандармерията”. 

19.40 часа

Шествието премина през Тунела, скандирайки лозунга на протеста – “Мутри вън!”. Традиционно тук участниците изпяха химна на България и продължиха с искането на оставка на Бойко Борисов.

19.00 часа 

Участниците, голяма част от които са участници и в протестните шествия в Пловдив,  се събраха пред Военния клуб, където комитет “Родолюбие” прави традиционната възстановка на събититята от 1885 година. На площада в Пловдив са проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян от “Отровното трио”, които застанаха начело на  шествието, множеството скандира “Оставка!” и “Българи, юнаци!”.

Източник: Тук

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.