Протестиращи отново блокираха пловдивски хотел, за да търсят Караянчева

Протестиращи блокираха хотел „Санкт Петербург“, в който са отседнали официалните гости, дошли в Пловдив по повод деня на Съединението. Там се провежда традиционният прием на кмета за гостите на празника. Около 20 полицаи препречиха пътя на стачкуващите. „И аз съм баща, тук съм заради всички ни. Пазете ни!“, крещи срещу униформените мъж от шествието, но без да прекрачва символичните заграждения, съобщава „Марица“. 

По команда на организатора Любомир Чакъров останалите в момента сгъват 50-метровия флаг. Голяма част от протестиращите по трасето се отклониха и походът вече наброява не повече от стотина души. „Доволна съм, че все пак ни пуснаха на площада. Не очаквах полицията да ни допусне“, коментира жена, която върви със съпруга си, въпреки че вече доста се отдалечили от дома си от другата страна на моста. Тя обаче изрази съжаление, че твърде малко хора са участвали в шествието. Трябвало освиркванията по време на зарята да имат по-голяма сила.

„Трябва да пазите нас, не тях. Ние ви плащате заплатите“, обърна се към полицаите на входа на хотела разгневен мъж и затъкна десетолевка в мокетната настилка на стълбите. Младо момче обаче веднага след него ги изкачи, застана на крачка от униформените и ги увери, че хората от шествието ги уважават и те не са виновни, че се оказват буфер между властта и протестиращите.

„Караянчева, излизай!“, кресна жена от похода. всичко, което се случва пред хотела, се заснема с видеокамера от един от полицаите. Припомняме, че това е вторият случай, при който протестиращи блокират хотел, в който се предполага, че се намира председателят на парламента. Протестиращи застанаха пред централния вход на пловдивския Новотел преди три дни и отново искаха да излезе. Самата тя по-рано днес заяви пред Нова ТВ: „Страх ме е тази вечер“, вероятно предчуствайки какво може да се случи отново. 

Източник: Тук

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.