Европа остава завинаги в сърцето на Пловдив 2019

Европа остава завинаги в сърцето на пловдивчани, защото културната столица Пловдив 2019 продължава завинаги.

Със скромния завършeк на Европейската столица на културата Пловдив 2019 се сложи и началото на безкрайността. Още по изборно време, новата администрация обеща да запази Фондация 2019.

„Казана дума, хвърлен камък!“ От днес започна безкрайността!

Зад мъдрата поговорка изниква уточняващ въпрос, по кой е хвърлен камъка и кой ще удари. За сега знаем, че е хвърлен в безкрайността, защото Европа остава в Пловдив занапред и завинаги.

Оставаме в очакване, кой ще удари по главата. Пловдивчани няма да преглътнат разочарованието, което им донесоха празните обещания. За съжаление болката от удара е отново остава единствено по джоба на всички нас.

Докато цял град открива, а 500 закриват, то Европа остава сърцето!

На 27.04.2018 г. споделихме мнението, за предстоящия крах на една мечта, която обедини пловдивчани. За съжаление успяхме да познаем, но все през времето си мислихме, че нещо ще ни изненада.

За огромно съжаление най-голямата изненада беше началото, което сложи и край на европейската столица на културата. Кулата на „Мордор“, както иронично я кръстиха хората в социалните мрежи, показа пика и падението на пловдивското развитие.

„Око да види и ръка да пипне!“ Дадоха зрелище, но забравиха хляба!

Наслада за официалните гости и зрелище за пловдивчани, това беше церемонията по откриването направено за Европа. Създадено от чужденци да покажат на нашите чужденци българската традиция.

В цялата еуфория и величие на българския „Вавилон“, господарят забрави да нахрани поданиците. Оставяйки ги в битка за шалове, кърпи и одяла, той превърна мечтата на Пловдив в кауза пердута.

„Царят е мъртъв да живее царя!“ Горе главата дори и да си тръгваш!

След провала на Европейската столица на културата 2019 и изборите за местна власт 2019 започна падението на Империята. Опитвайки се да завърши мандата си с гордо дигната глава, императорът забрави, че историята се пише единствено от победителите.

Въпросът вълнуващ всички е кой ще поеме потъващия кораб на Фондация 2019 и дали ще успее успешно да го акостира. За съжаление лошата новина е корабокрушението на икономиката в Пловдив.

„Всеки край води до ново начало!“Аз обичам Пловдив 2020!

След повече от 5 години приготовления и 1 година реална дейност дойде и краят на една епоха. Изпълнена с фалшива и помпозна опаковка, европейската столица на културата остава усещането за некачествения чужд продукт.

Точно затова от тази година Пловдив няма да се нуждае толкова от Европа, колкото от себе си. Градът има нужда да мечтае отново. Да се сплоти общество около нова идея, която да разтупти сърцата ни.

Тя да бъде ориентирана към бъдещето, а не към миналото, за да израстват младите, с любовта към своя град и хората живеещи в него.

Да бъде за децата носещи Пловдив, а не толкова Европа в сърцето!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.