Кубрат Пулев – Кобрата срази Хюи Фюри, превръщайки се герой за България в Арена Армеец – София, и вече е официален претендент за пояса на Международната боксова федерация.

Мачът продължи пълни 12 рунда, като в крайна сметка Кобрата победи по точки, но с пълно съдийско единодушие. Така българинът даде ясна заявка, че е готов за битка за световната титла, която ще опита да завоюва в евентуалния му следващ мач. А съперник там ще бъде  Антъни Джошуа.

Изключително неповторимо излизане на ринга от страна на Кубрат, съпровождан от звука на 100 Каба Гайди, които ще останат в дълбоко в спомените на ентусиазираната публика. При началото на българския химн цялата публика в зала Арена Армеец заедно стана на крака, за да подкрепи българина.

Двамата започнаха предпазливо, като в последните секунди на първи рунд Кубрат Пулев успя да нанесе респектиращ удар по Хюи Фюри. Във втория рунд след тежък ляв прав удар на Кобрата се отвори аркада под веждата на британеца, което допълнително усложни двубоя. Затова Фюри реши още в началото на третия рунд да навакса и да тръгне със силна атака и натиск, но Кобрата успя да намери противодействие, устоявайки твърдо своята позиция.

В четвъртия рунд Кубрат Пулев изцяло пое контрол върху мача, показвайки съсредоточеност, дисциплина и умения. Предотвратявайки атаките на Фюри и намирайки пролуки в неговата защита, нашият боксьор успя да пречупи британеца. След изричното превъзходство в отминалите няколко рунда Кобрата започна да нанася все повече точни и „смъртоносни“ прави удари по Хюи Фюри.

Предусещайки предстоящата загуба по точки, британецът стартираше всеки нов рунд силно в нападение, опитвайки да се върне в мача. Но за огромно негово разочарование, краят отново слагаше тежката ръкавица на Кобрата. В последвалите няколко рунда Пулев трайно установи контрол над мача, усещайки колебанието в своя съперник. В последните няколко рунда Кобрата тотално доминираше двубоя и търсеше пролука да нокаутира противника. В последния рунд Хюи Фюри хвърли всичките си останали сили в желанието да направи и невъзможното, но Кобрата не го остави за миг да поеме контрол.

Ние зрителите можем да запомним двубоя в Арена Армеец с изключително бурната подкрепа за Кобрата от самото начало до последния звънец на дванадесетия рунд. Можем да кажем, че Кубрат Пулев се представи на световно ниво и заслужи да бъде официален претендент за пояса на Международната боксова федерация.

Българинът записа 26-та си победа на професионалния ринг,  а „Арена Армеец“ екзалтирано поздрави победителя след последния гонг, когато ръката му беше вдигната победоносно.

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.