"Сърцето на Пловдив": Млади хора облагородяват част от Стария град

Всеки пловдивчанин може да се включи в каузата „Сърцето на Пловдив“, която е насочена към облагородяване на южната част на Стария град. Това съобщи за Дарик инициаторът на идеята Любомир Чакъров от организацията „Аз обичам Пловдив“. Предложенията на гражданите ще бъдат чути и обсъдени на 11 юни от 11.00 часа в парка до скалната църква „Св. Параскева“ над Понеделник пазара.

Целта е зелените пространства от началото на ул. „Зора“ до Античния театър, които в момента са занемарени, да се превърнат в красив градски парк за спорт и отдих. Алпийската стена до камбанарията на храма ще бъде осветена и обезопасена, за да има скално катерене и през нощта. В бившия стар парк ще се построят беседка и фитнес уреди на открито.

Чакъров каза още, че в момента пространството е обитавано от бездомни хора и наркозависими. Ние не можем да ги изгоним, но ако мястото се насели от активно движещи сe и спортуващи хора, те постепенно ще разберат, че не им е мястото там, каза инициаторът. На първо време пространството ще бъде почистено от боклуци, графитите ще бъдат измити, а мястото ще бъде окосено безвъзмездно. Впоследствие трябва да се монтира иновативна система за поливане, защото през летните жеги цветята ще изсъхват. Като финална точка се предвижда пускането на безплатен интернет.

Източник: Тук

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.