Козунаци дариха любов за Великден

Козунаци изпречени от добри хора останали без работа, заради пандемията зарадваха над 400 човека в неравностойно положение за Великден.

Над 350 семейства в Община Пловдив получиха подарък ръчно приготвени козунаци приготвени с много любов. Инициативата зарадва и 50 семейства в Община Козлодуй, като допълнение към местната инициатива „Акция Великден“.

„Козунаците са незаменима част от празника, затова инициатива беше насочена точно към тях. В опита ни при организиране на кампании е важно да обединим обществото около символ. Символ, без който не можем да седнем на празничната маса.“ – споделиха от Сдружение Аз обичам Пловдив

„В положение на пандемия е трудно да се организира кампания за козунаци. Колкото по-голямо количество хора, толкова се създава по-голям риск за тяхното здраве. Не само на тези, които даряват, но и на тези, които ще бъде дарявано. Затова взехме всички необходими мерки, за да зарадваме и двете страни.“ – допълниха от организаторите

Първоначално кампанията Козунаци за Великден от сърце с кауза не е предвижда да взима поръчки и от граждани. Идеята е да се направи жест за празниците на тези, които нямат възможност да закупят козунаци за празничната трапеза.

От организаторите споделиха, че идеята е дошла в последствие, защото в подобна ситуация и при намаляващите доходи на всички, защо да не дадат възможност и на останалите да се включат. Да си поръчат и така хем да получат козунаци за празника, хем да направят добро.

Средствата събрани за кампанията са за изплащането на труда, материалите и електричеството за производство на козунаците. От Сдружение Аз обичам Пловдив са доплатили средства от банковата сметка, за да зарадват още повече хора.

Козунаци и помощи за Великден

„От миналата година имахме доста семейства, които се свързаха отново с нас, за да ни помолят за подкрепа. Успяхме да организираме наши средства да закупим и хранителни продукти за няколко семейства в България, които изпратихме по куриер.“ – допълниха от Аз Обичам Пловдив

„В много от обажданията получихме питане, дали не сме БЧК и каква е помощта, която отпускаме и какви са критериите. Въпреки, че нямахме предвидена финансова възможност успяхме да съберем всичко необходимо и да го направим в кашони. Някак си на късмет всяко дарение пристигна в деня преди празника.“ – споделиха от организаторите

Припомняме, че миналата година ние от Plovdiv Town – град Пловдив и Сдружение Аз обичам Пловдив организирахме кампанията Дари Храна за Коледа. Успяхме да зарадваме над 500 семейства за Коледа, както в Пловдив, така и Козлодуй.

Любовта към Пловдив

Създаването на инициативи, каузи и подпомагането на благотворителни мероприятия не е новост за Сдружение Аз обичам Пловдив. Зад организацията седят инициативи, като Дари Дреха – Дари Топлина, Дари Храна за Коледа, Да почистим Пловдив заедно – Мисли Зелено и много други, които са подпомогнали.

Сдружението е създаването през 2016 г. от доброволци, за да бъдат до първата птичка, която пролет не прави, но без нея няма пролет. Засмени ни споделят, че най-важната дейност, която правят е да даряват любов. Любов към хората, към града и държавата.

„Най-важното в нашите инициативи е личният пример. Дали ще даряваме дрехи, храна, козунаци или ще се борим за зелените площи е без значение. Това е така, защото не е важно, каква е инициативата, а посланието към хората.“ – споделят от Аз обичам Пловдив

„В днешно време ние даряваме надежда. Малката светлина в тъмния свят изпълнен със страх изолация и недоимък. Даваме възможност на всички желаещи да допринесат към един по-добър начин на живот. Да се обединяват в името на безвъзмездното добро и любовта към хората.“ – допълват организаторите

Ние като медия подкрепяме всички добри примери в помощ на хората, затова всеки с добра кампания винаги ще намери място при нас. От нашите приятели – Аз обичам Пловдив, очакваме още добри инициативи, които да провокират повече доброто в хората.

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.