Улица Волга отново стана пълноводна заради ВиК

От 2015 г. живущите на улица „Волга“ се борят с Община Пловдив да разреши проблема с водоснабдяването, канализацията, осветлението и електрическите кабелите.

По време на общественото обсъждане за новия бюджет на Пловдив, живущите на улиците около Бунарджика внесоха в Община Пловдив поредната подписка. Искането отново е за подмяна на тръбопроводната мрежа. Защото през седмица се случва авария, която освен че спира достъпа на хората до питейна вода, но и до техните домове.

От страна на Община Пловдив се запазва крилата фраза „Мълчанието е злато“. Над 6 години политиците в управлението на Пловдив мълчат за проблема. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов е лично запознат с проблема, но прехвърля топката към Здравко Димитров. От там прехвърлят топката на ВиК – Пловдив. Така жителите на Бунарджика живеят в Параграф 22.

ВиК – Пловдив е наясно със случващото се на нашата улица, но няма интерес да реши проблема. Отказът идва заради трудността на проекта и малката възможност за „усвояване“ на средства. По думите на Спартак Николов не е нужна подписка, а проблемът ще бъде решен.

Това свое изказване Спартак Николов прави пред Вестник Марица – Пловдив през 2015 г. От тогава до днес има над 500 аварии в района на Бунарджика. Но решение на проблемът няма, а само задълбочаване.

Днес на ход е Общински съвет – Пловдив. Той може да разреши проблема и да покаже, че работи за хората, а не за себе си. Тревожността идва от липсата на информация, какво се случва с подадените искания от страна на граждани и организации предложения. Според „опозицията“ те не са разглеждани в комисии, а според Кмет на Пловдив пари няма.

Улица Волга отново стана пълноводна заради ВиК
Снимка: Любомир Чакъров

Пари има, но не и за улица на Бунарджика

Явно и през 2021 г. Община Пловдив ще заложи предимно на инвестицията в „наши“ общински предприятия и ще харчи обществен ресурс за почистване на сняг и пръскане със сол с тонове.

Ще организира обществени поръчки за физическа охрана на общинските предприятия, въпреки наличието на Общинска полиция и Общинска охрана. Ще инвестира милиони в кърпенето на дупки, но няма да отдели средства да реши проблема на 1000 човека живеещи на улица.

Пред 2019 г. Здравко Димитров, Георги Стаменов и Иван Тотев сложиха край на своята предизборна кампания на Бунарджика. Дори кмета на район „Централен“ си беше направил флаери с новите фонтани и приканваше да гласуват за ГЕРБ.

На тепето бяха усвоени на 1 200 000 лв. и са нужни поне още 2 000 000 за да се довърши започнатото. За толкова години управление на Пловдив, как никой от управляващата партия не намери пари да си спази обещанието хората да пият чиста вода.

Този проблем скоро ще намери своето решение и ако по време на избори е готино да се обещава, то още по-готино е да дойдат 1000 човека пред Община Пловдив да си поискат обещаното.

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.