Щъркел стана жертва на поредната агресия в България над животни и птици. В навечерието на първа пролет той беше прострелян в Хаджидимово от неизвестен извършител.

На мен започва да ми писва от насилието над животни и птици. Всеки ден виждаме в социалните мрежи снимки на посегателства върху тях от наши сънародници.

Не мога да си обясня, с какво щъркел е предизвикал огромната агресия срещу себе си. Защо е заслужил да получи куршум в гърдите и кой е бил човекът, който го е направил.

Според наличната информация в интернет това не е първата птица от защитен тип, която е открита застреляна в региона. Според местни става на въпрос за организирана група от бракониери.

Въпросът за нещастно застреляния щъркел остава да кръжи над Хаджидимово. Същевременно за пореден път излиза наяве грозната гледка на човешката злоба в България.

Горещата нужда от безнаказана показност и институционално безхаберие. Да гърмим по живи мишени или да насилваме животинки, това е българската действителност.

Болно общество от чалголюбители готови да направят и невъзможното да избият селяндурския си комплекс. Тръпката да бъдем на върха от хранителната верига, благодарение на насилие и омраза.

Затова не ме учудват и тежките посегателства на деца срещу връстници или на тинейджъри срещу приятели. Тоталната липса на морални принципи задушава обществото и го превръща в поредната европейска субкултура на изгубена цивилизация.

Но тук идва най-важният въпрос, как продължаваме напред. Дали отново ще подминем скролвайки надолу тази постъпка или ще предприемем мерки. Бъдещето ще покаже, а до тогава ще продължаваме да гледаме поредната жертва на българско насилие.

Leave a Comment