Както ние от PlovdivTown – град Пловдив Ви разказахме миналата седмица за Поляната на Младежкия хълм е посипана с отрова. Пазете кучетата си! и Доброволци организират петиция с искания за по-сериозни мерки, защитаващи домашните любимци Вчера вечерта се организира група с името Домашни любимци в Пловдив, която си постави за цел да организира и разпространи подписката с искане към Община Пловдив. За отрицателно време групата събра над 400 заинтересовани пловдивчани, които желаят да се включат в гражданската инициатива.

В Гражданската Подписка са посочени следните искания от организаторите за поставянето на цялостно видео наблюдение. Изграждане на подходящо осветление, определяне на големи специализирани площадки за разходки на домашни любимци от затворен тип. Физическа охрана, денонощна патрулна дейност от компетентните органи. Поставяне на обозначително-информационни табели, ограничаване достъпа на МПС в териториторията на зелени площи. Както и всички други допълнителни материални и нематериални условия и действия към горепосочените искания за територията на обществените паркове в Пловдив.

Повечето от исканията на участниците в групата домашни любимци са породени от липсата на необходими за парка елементи. Осветление, кошчета за отпадъци, специализирани площадки за домашните им любимци. Най-вече физическа или патрулна охрана през малките часове на деня. Голяма част от парковете на територията на Община Пловдив са изключително страховити нощно време, заради съмнителни лица, които се разхождат в тях, се оплакаха пред нас живеещи близост до паркове.

Поставянето на цялостно видео наблюдение, може да реши донякъде. Но без адекватна намеса на компетентните органи, няма да постигнем желание ефект. Според групата домашни любимци е необходимо да се извършват среднощни проверки в парковете за съмнителни, непълнолетни или други лица използващи забранени от закона вещества.

Остават много не отговорени въпроси за бъдещето на парковата среда в Пловдив, но със сигурност Гражданската Подписка дава надежда на пловдивчани, че има възможност да се подобрят условията на живот за домашните им любимци.

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.