Mila Robert

Спират ни единствено собствените ни страхове. Нека забравим за тях и да се движим само напред!

На 30-ти ноември певицата ще постави откриването на най-новия пловдивски клуб – „Scena on air” в квартал „Капана“.

Мила Роберт е всестранно развита личност. Израснала в семейство на творец и на спортист, тя е взела най-доброто и от двамата си родителя. Изкуството ѝ е шантаво и цветно, но зад него стои усилен труд и здраво бачкане.

Свири на няколко инструмента, сред които китара, укулеле и казу, пише музика, изпълнява кавъри в жанрове, които не сме предполагали, че ще си паснат, но може би точно липсата на определен жанр я откроява.

Напомня на телевизионно-театралните предавания от близкото минало. Всеки артист носи своята лудост, а тази на Мила е видна. Пък и тя изобщо не се старае да я крие. Споделя, че най-важното е човек да се забавлява, а лудостта несъмнено е по-забавна от стереотипното ежедневие.

На 30-ти ноември Мила Роберт ще гостува на Пловдив, който посещава често, за да открие с музикалното си шоу най-новия бар в квартала на творческите индустрии „Капана“ – „Scena on air”. Заведението ще помещава различни творци, от различни изкуства, но вратите ще отворят именно със забавната компания на певицата.

А ето какво каза тя пред Plovdiv Town дни преди голямото откриване: 

Мила Роберт: Спират ни само собствените страхове
Снимка: Мила Роберт

– Мила, музиката ти е екстравагантна, цветна, доста театрална. Това плюс ли е за една музикална кариера, или минус поради риск да не те приемат сериозно?

Наистина е голям риск, защото на този етап никой не прави това, което правя аз. Мисля, че е голям плюс от гледна точка на това, че музиката ми разказва истории. Искам да постеля път за младите артисти, които правят подобно изкуство. Аз съм смело говедо и ми се иска другите хора с подобни мисли и разбиране да не се страхуват да ги покажат. 

– Разкажи ни за дуета си с Азис, който те изстреля на върха в българския шоу бизнес. Няма как да излъжем, че именно след него много хора се запознаха с таланта ти.

Връх не е точно казано, защото аз не го приемам за такъв. Трябва да отделя още много време и работа, за да го достигна. Проектът с Азис беше много приятен, защото той е изключителен човек – сърцат, приема всички без предразсъдъци. Добре знаех, че подобна песен ще ме направи по-знайна за останалите. Не съм съвсем невинна, проектът не е случаен, исках да го направя и не съжалявам, защото беше преживяване за всички ни. 

– А кога ще дойде времето за авторска музика?

В момента правя албум, който ще излезе на пролет. 

– Защо китара?

Китарата беше моят ключ към започването на писане на музика, към пеенето, към life изпълненията. Започнах да свиря преди 10 години и никога не съм съжалявала. Велико нещо е китарата. Навремето учителят ми разбра, че незнам нотите и ми показа един трик, с който чрез прогресия от четири акорда мога да изсвиря 70 процента от всички песни по радиото. И всъщност моето творчество представлява една прогресия от четири акорда, поставени на различни места.

– Завършила си НАТФИЗ. Отделно рисуваш. Стремиш ли се към симбиоза между изкуствата, с които боравиш?

Аз съм това, което съм, точно защото правя толкова много неща и мозъкът ми мисли в много посоки. Всяко изкуство дава по нещо на другото, но за сега музиката е на първо място. Вече не рисувам, почти не играя, но сигурно някой ден ще дойде времето и да участвам във филми. 

– На 30-ти ноември ще сте гост-изпълнител за откриването на най-новия пловдивски клуб „Scena on air„. Какво да очакват посетителите? С какво ще се забавлявате?

Ще чуете много авторски, нови парчета. Ще видите нашето малко шоу, с което сме гостували и на Shake that хълм, но този път ще е по-различно. Всъщност то всеки път се получава различно от предишния. Стараем се да не стоим на едно място. Сигурна съм, че посетителите ще си тръгнат вдъхновени от живота и с усещането, че могат да постигнат всичко.

– Има определен чар в това един творец да представя творчеството си в клубна среда. Тя някак си стопява елитарната граница между него и публиката.

Има страхотен чар! През цялото време на шоуто ми говоря пълни глупости. Песните са ясни – тях съм ги репетирала близо 200 пъти и знам как ще протекат, но това, което говоря между тях е същинският life. Опитвам се максимално да се свържа с публиката.

– Какво според теб е мястото на младия артист в Пловдив Европейска столица на културата?

Аз обичам Пловдив и тук се чувствам най-добре. Според мен в града има много страхотни, млади хора, които ще направят много за нашата държава. Надявам се да има повече пространства и клубове като „Scena on air”, в които да се изявяват.

– Като страничен наблюдател успешна ли се оказа тя, или не колкото първоначалните очаквания?

Съдейки по всички случили се събития, мисля, че е успешна. Освен това самият град цъфти. Аз не живея тук, но когато идвам виждам разликата. В сравнение със София, Пловдив се е превърнал в бижу. Не знам как местните приемат нещата, наясно съм, че по въпроса има много различни мнения, но моето е положително.

– Какво ще кажеш на младите хора, които искат да са Мила Роберт?

Надявам се да не искат да бъдат Мила Роберт, а себе си. Но бих им казала да правят това, което желаят. Живеем в едно много хубаво време, което колкото и проблеми да съдържа в себе си, също така дава свобода. Няма война, може да пътуваме където си искаме, може да постигнем каквото искаме. Спират ни единствено собствените ни страхове. Нека забравим за тях и да се движим само напред. Трудно е! Трябва да не те мързи, трябва да ти се работи много, но си заслужава. 

Мила Роберт: Спират ни само собствените страхове
Снимка: Мила Роберт

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.