Скъпи читатели,

Ние от PlovdivTown – град Пловдив вярваме, че истината е единственият фактор, който е пътеводна светлина при взимането на решения и правовата основа за справедлив процес. Ние като медия, считаме, че е изключително важно да бъдем обективни и безпристрастни при информирането на гражданите по обществено значими теми. Мисията ни е да задаваме въпроси и водим нашите читатели към разумни и аргументирани отговори, без да заемаме страна, но силно браним истината и справедливостта.

Затова вярваме, че държавата под формата на своите институции ще се бъдат достатъчно чувствителни за общественото мнение и водени от закона при вземането на решения по обществено значими теми.

Пловдив е градът на промяната още в самото си зараждане, ние гражданите сме и продължаваме да бъдем личен пример в сформирането на модерното българско общество. С настъпилите събития през последните 5 години в нашия град се оформи силно гражданско общество, което е изключително чувствително в готовност да се бори и отстоява своето виждане за заобилящия го свят.

В последните няколко години ставаме свидетели на жестокост между нас хората и започваме да усещаме разделението, което ни кара да издигаме огради и залостваме вратите си. Дори и това обаче не може да ни опази да останем недокоснати от тежката истинност, която ни заобикаля. Намаляващото доверие в институциите и тяханата възможност от наше име да приложат справедливост, ни подтиква да подхванем съдбата своите ръце.

Тук идва въпросът до колко можем и имаме правото да защитим себе си, любимите хора и имуществото, което сме придобили със собствен труд или да се оставим на съдбата да бъде справедлив съдник. Много от хората са приели решението, че дома е крепост и трябва да бъде бранена до последна капка кръв, а останалите кротко взимат позицията, че рано или късно справедливостта възтаржествува.

От друга гледна точта е въпросът, който рядко си задаваме, какво провокира хората да влезнат и отнемат чуждо имужество. Какво ги е подтикнало, липсата или желанието за притежават нещо чуждо.

Намалявайки тежестта на закона и натиснати от тежкото ежедневие, с правото на избор да останат на улициата или да посегнат на чуждото, много решеват да поемат по пътя против закона, за да оцелеят.

Изборът винаги е личен, като при това да вземеш закона в свой ръце, така и да го пристъпиш, като накрая винаги трябва да си готов да платиш цената, със свободата или живота. Но дали не сме по-добри от това да бъдем тези който решават, кой да живее или да умре. Достойни ли сме да отнемем човешкия живот или да го дарим с милост и любов, въпреки и против нас самите.

Много въпроси остават неотговорени, но силното усещане за несправедливост тлее в сърцата на вярващите и те се събират да изкажат смело и силно на глас, какво е необходимо да се промени. Без тези хора нашата държава нямаше да познава големите промени, които ни доведоха до тук, но също е важно да си спомни и цената, която плащаме накрая. Защото няма нищо даром и заслуженото получаваш само и единствено след като си го завоювал с много усилие, труд и любов.

Никой не знае какви са последствията от едно решение, докато не поеме пътя и застане твърдо зад него. В случая на действие няма връщане назад и само времето за отстояването, на това в което вярваш, показва дали си бил прав или не.

Ние от Plovdivtown – град Пловдив вярваме, че е време да се стартира обществен диалог по наболялите теми в нашата държава. Дали и до колко имаме прово да се самозащитаваме, до колко сме толерантни към другите около нас. Приемаме ли различните, без да ги съдим по раса, пол, принадлежност, цвят на кожата или разбиранията им за света. Какво градим заедно и какво разрушаваме единично е и ще бъде водещата тема за нас хората, които живеят и творят в града под тепетата. Защото без консенсус, приемственост, толерантност и любов към ближните не можем и не трябва да бъдем Европейска столица на културата – Пловдив 2019, а само ще си останем проформа на типичен Балканско-мутренски селюбитовизъм 2018.

Изборът винаги е и ще бъде само и единствено Ваш!

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.