Сърцати хора организират събитие в Пловдив, за да помогнат на кученцето Аврора. То е спасено от Сдружение Спаси Живот – Дари Любов и се нуждае от Вас.

Организират събитие в Пловдив за кученцето Аврора
Снимка: Сдружени Спаси Живот – Дари Любов

Аврора е сладко женско кученце, което е кръстоска между Алабай и Каракачанка. Преди известно време доброволец от Сдружение Дари Любов – Спаси Живот я открива на връщане от Харманли. Блъсната и оставена на пътното платно в безпомощно състояние. Добрата жена я докарва в Пловдив, за да се погрижат за нея. След проведени 4-ри теста, откриват заболяване анаплазмоза.

Анаплазмоза или инфекциозна тромбоцитопения, причинена от една от двете бактерий Anaplasma phagocytophilum или Anaplasma platys, които поразяват тромбоцитите на кучето (клетки, отговарящи за съсирването на кръвта). И двете бактерии са широко разпространени по цял свят.
Огнището на заболяването е сезонно и съвпада с появата на кърлежите. Имунната система на кучето блокира анаплазмите, пренасяни от кърлежите, но патогените се активизират отново при всяко отслабване на имунитета- при преохлаждане, стрес и инфекциозни заболявания.

Заболяването е характеризиращо се с треска, анемия, атония на стомашно-чревния тракт и прогресиращо отслабване, обусловено от прокариоти от семейство Anaplasmatacea.
Инфекцията често причинява куцане, болки в ставите, повишена температура, летаргия и липса на апетит.

Организират събитие в Пловдив за кученцето Аврора
Снимка: Сдружени Спаси Живот – Дари Любов

Кученцето има сериозни наранявания по едното краченце в следствие на сблъсъка от превозно средство. Милото животинче е с абцес, оток и температура. Тези симптоми говорят за тежък хроничен остеомиелит. Нужно е спешно да постъпи в клиника за рентген, изследвания и операция, за да се спаси лапичката на Аврора.

Ние от Plovdiv Town – град Пловдив, заедно с Craft Bar Kapana, Сдружение Аз обичам Пловдив и доброволци организираме събитие, за да помогнем на Аврора. На 28.12.18 г. от 20:00 ч. в Бар Крафт, който се намира в творческия квартал Капана – Пловдив ще се проведе събитието – Last Friday (последният петък). В събитието се включва и DJ SKill, който ни е подготвил комбинация от най-готина музика.

От организаторите съобщават, че всички средства, които се събират по време на събитието ще бъдат преведени по сметката на Сдружение Спаси Живот – Дари Любов. Също всички събрани средства от дарения през 2018 г. от Сдружение Аз обичам Пловдив ще бъдат дарени в помощ на кученцето.

Вход: Свободен 🆓
Начало: 20:00 ч. 🕗
Дата: 28.12.18 г. ‼️
Може да научите повече информация за събитието от тук:
➡️ https://goo.gl/8MBfTT ⬅️

Може да помогнете, като дарите средства по банкова сметка
BG42BUIN95611100556321 , BIC: BUINBGSF , Алианс Банк България АД
Сдружение Аз Обичам Пловдив
ЕИК:177101194
гр. Пловдив

Благодарим от сърце на включилите се в нашата инициатива!
В края на 2018 г. нека дадем добър пример за предстоящата Европейска столица на културата – Пловдив 2019, като покажем, че заедно наистина можем повече!

About Post Author

Ето и част от моята история през годините, от както стартирах моята страница. През 2014 г. реших да стартирам моя лична страница, благодарение на която, да помагам за решаването на ежедневни проблеми в любимия ни Пловдив. Да давам добър пример на подрастващите и да вдъхновявам повече млади хора да се борят за справедливост. Пред 2016 г. заедно с мои съмишленици основахме Сдружение Аз обичам Пловдив. Нашата мисия е да помогнем в реализирането на добрите инициативи и благородни каузи свързнани с нашия град и живущите в него пловдивчани. През 2016 г. бях избран за зам. председател на Сдружение на Живущите в Старинен Пловдив. Като част от живеещите на територията на Стария град в Пловдив, за първи път се обединихме около идеята за участие на гражданите в развитието на Стария град. През 2017 г. стартирах компания за Дигитален маркетиг, SEO оптимизация, управление на социални мрежи, популяризиране на търговски дружества и марки в интернет пространството, създаване на уебсайтове и управление на електронни магазини. През 2017 г. стартирахме заедно с приятели първата българска свободна медия - Plovdiv Town - град Пловдив. Нашата мисия е да създадем общество от критично мислещи хора, които да се включват в обществения живот на нашия град и България. През 2018 г. закупих първите електронни магазини, в които предлагаме специализирани стоки, за пътуване, дома, градината, хоби и козметика. През 2019 г. стартирахме националните кампании Дари Дреха - Дари Топлина и Дари Храна за Коледа. Първата инициатива събра над 15 тона топли дрехи за зимата, а втората зарадва над 500 семейства в България.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.